Un fel de a îmblânzi


Un fel de a îmblânzi

„Aș vrea să pot contribui la îmblânzirea unora dintre semeni. Fac și eu cât pot, cu vioara, cu bagheta, cu condeiul …”
George Enescu

Ai trecut vreodată pe lângă un loc de joacă pentru copii? Ai văzut cum cei mici aleargă de la leagăne la tobogan, de la groapa cu nisip la barele de cățărat? Ai observat cu câtă bucurie trăiesc ei fiecare clipă?

Dar pe bătrânii care îi privesc i-ai observat? Bucuria lor parcă este mai mare decât a copiilor. Devin mai optimiști, mai entuziasmați și mai energici. Este un fel de simbioză: copiii își oferă zâmbetele și bătrânii își oferă atenția, care devine o încurajare pentru cei mici.

Se stabilește o relație de prietenie tacită între „privitori" și „creatorii de emoții". Și unii și ceilalți se aleg cu ceva: primii cu energie pozitivă, ceilalți cu certitudinea că sunt protejați și că ceea ce fac este bine.

Știi, nu e nevoie să fii un artist de talia lui George Enescu (care cânta la pian, la vioară, compunea și dirija) și nici vreun lider politic pentru a schimba lumea. Este de ajuns să zâmbești celui de lângă tine. Să-i oferi atenția ta și, poate, o încurajare. E atât de simplu!

Vrei să auzi un secret? Cei mai mulți oameni au mare nevoie de o încurajare sau de un zâmbet. Chiar își doresc să fie „îmblânziți" în acest fel (cum spune Enescu sau Vulpea lui Saint-Exupery). Știi ce vor face cu emoția pozitivă pe care le-o vei oferi? O vor transforma într-o mângâiere sau într-o vorbă bună pentru altcineva.

Prinde curaj și pornește acum schimbarea pe care ți-o dorești în jurul tău! Sărbătorește fiecare clipă, fii bucurie și binecuvântare pentru ceilalți!

Te îmbrățișez cu drag!
Să ai cer senin în suflet!

Ștefan